Compote van gegrilde ananas (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van het fruit)
460 g
ananas geschild en in de lengte in plakken gesneden
2 el
bruine basterdsuiker
125 ml
water
Bereidingswijze
COMPOTE VAN GEGRILDE ANANAS | Verwarm de gril voor. Leg de plakken ananas in één laag op bakpapier. Gril tot de ananas begint te kleuren. Doe de suiker eroverheen en laat onder de gril karamelliseren. Laat afkoelen, pureer in de blender en voeg zo nodig water toe. In de koelkast 7 tot 10 dagen houdbaar.
Kneus de ananas en de munt tot een egale laag onder in het glas.
Doe er ijs en de ananascompote bij, vul vervolgens af met bruiswater.
Roer en geef met een plak ananas en een takje munt.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Ook gezonder eten?
Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!