Munt-ananasspritzer

Munt-ananasspritzer

0 / 5. 0

  • 1
  • 5 minuten, plus 30 minuten trekken
  • Caroline Hwang
  • Drankjes

Ingrediënten

  • bruiswater om af te vullen
  • 60 g ananas, geschild en grof gesneden
  • 55 g compote van gegrilde ananas
  • 3 takjes munt, plus een paar voor de garnering
  • 3 mooie stukken ananas voor de garnering
  • Compote van gegrilde ananas (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van het fruit)
  • 460 g ananas geschild en in de lengte in plakken gesneden
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 125 ml water

Bereidingswijze

  • COMPOTE VAN GEGRILDE ANANAS | Verwarm de gril voor. Leg de plakken ananas in één laag op bakpapier. Gril tot de ananas begint te kleuren. Doe de suiker eroverheen en laat onder de gril karamelliseren. Laat afkoelen, pureer in de blender en voeg zo nodig water toe. In de koelkast 7 tot 10 dagen houdbaar.
  • Kneus de ananas en de munt tot een egale laag onder in het glas.
  • Doe er ijs en de ananascompote bij, vul vervolgens af met bruiswater.
  • Roer en geef met een plak ananas en een takje munt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze munt-ananasspritzer komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.

Inkijkexemplaar van