Horchata
- 2
- 15 minuten
- Sanne van Rooij
- Drankjes
- Snel-klaar
Ingrediënten horchata
- 150 g rijst
- 1 l water
- 100 g ontpitte medjouldadels
- 1 el kaneel
- 1 el nootmuskaat
- 250 ml amandelmelk
- Topping
- snufje kaneel
Bereidingswijze
- Kook de rijst 10 minuten in een pan met het water (je wilt de korrels niet helemaal zacht hebben).
- Doe de rijst met het water en de dadels, kaneel en nootmuskaat in een blender en mix tot er geen stukjes dadels meer in zitten.
- Schenk de horchata door een stuk kaasdoek in een grote kan. Roer dan de amandelmelk erdoor en serveer in grote glazen of mokken.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze horchata komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Een bewustere lifestyle, meer energie en happiness
- Ontdek hoe lekker en toegankelijk de vegan-keuken echt is
- Boordevol internationale recepten, van vegan Aussie barbecue en Californian summer rolls tot old school UK veggie brekki