• 1
  • 5 minuten, plus 30 minuten trekken
  • Caroline Hwang
  • Drankjes

Het recept voor deze hibiscus-limoengranita komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 60 ml kokoswater
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml kokend water
  • 30 ml suikersiroop
  • 2 g hibiscusbloemen, plus hibiscusbloemen en schijfjes limoen voor de garnering
  • 60 g ijs
  • Suikersiroop (voor 150 ml)
  • 120 g suiker
  • 120 ml water

Bereidingswijze

  • SUIKERSIROOP | Verwarm al roerend de suiker en het water. Laat afkoelen.
  • Laat de hibiscus in het kokende water trekken, 30 minuten of tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  • Zeef en roer met het limoensap, het kokoswater, de siroop en het ijs.
  • Mix in de blender om granita te krijgen.
  • Schenk in een groot glas, met een dik rietje, en garneer met een schijfje limoen en hibiscusbloemen.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 17.5

Dit recept komt uit dit boek

Mocktails

Caroline Hwang

  • Echt volwassen drankjes, zonder alcohol (géén smoothies of shakes)
  • Verfrissende, verrassende en verslavend lekkere recepten
  • Niet-drinken is dé nieuwe health trend