Ingrediënten
-
60 ml
kokoswater
-
60 ml
limoensap
-
60 ml
kokend water
-
30 ml
suikersiroop
-
2 g
hibiscusbloemen, plus hibiscusbloemen en schijfjes limoen voor de garnering
-
60 g
ijs
-
120 g
suiker
-
120 ml
water
Bereidingswijze
-
SUIKERSIROOP | Verwarm al roerend de suiker en het water. Laat afkoelen.
-
Laat de hibiscus in het kokende water trekken, 30 minuten of tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur.
-
Zeef en roer met het limoensap, het kokoswater, de siroop en het ijs.
-
Mix in de blender om granita te krijgen.
-
Schenk in een groot glas, met een dik rietje, en garneer met een schijfje limoen en hibiscusbloemen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch?
Het recept voor deze hibiscus-limoengranita komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.