Hibiscus-limoengranita
- 1
- 5 minuten, plus 30 minuten trekken
- Caroline Hwang
- Drankjes
Ingrediënten
- 60 ml kokoswater
- 60 ml limoensap
- 60 ml kokend water
- 30 ml suikersiroop
- 2 g hibiscusbloemen, plus hibiscusbloemen en schijfjes limoen voor de garnering
- 60 g ijs
- Suikersiroop (voor 150 ml)
- 120 g suiker
- 120 ml water
Bereidingswijze
- SUIKERSIROOP | Verwarm al roerend de suiker en het water. Laat afkoelen.
- Laat de hibiscus in het kokende water trekken, 30 minuten of tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur.
- Zeef en roer met het limoensap, het kokoswater, de siroop en het ijs.
- Mix in de blender om granita te krijgen.
- Schenk in een groot glas, met een dik rietje, en garneer met een schijfje limoen en hibiscusbloemen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze hibiscus-limoengranita komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.