Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Hibiscus-limoengranita

Hibiscus-limoengranita

0 / 5. 0

  • 1
  • 5 minuten, plus 30 minuten trekken
  • Caroline Hwang
  • Drankjes

Ingrediënten

  • 60 ml kokoswater
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml kokend water
  • 30 ml suikersiroop
  • 2 g hibiscusbloemen, plus hibiscusbloemen en schijfjes limoen voor de garnering
  • 60 g ijs
  • Suikersiroop (voor 150 ml)
  • 120 g suiker
  • 120 ml water

Bereidingswijze

  • SUIKERSIROOP | Verwarm al roerend de suiker en het water. Laat afkoelen.
  • Laat de hibiscus in het kokende water trekken, 30 minuten of tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  • Zeef en roer met het limoensap, het kokoswater, de siroop en het ijs.
  • Mix in de blender om granita te krijgen.
  • Schenk in een groot glas, met een dik rietje, en garneer met een schijfje limoen en hibiscusbloemen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze hibiscus-limoengranita komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.

Inkijkexemplaar van