Gember-kurkuma juice

Gember-kurkuma juice

0 / 5. 0

  • 2
  • Bereidingstijd 10 minuten, oventijd 10 minuten
  • Sanne van Rooij
  • Drankjes, Ontbijt

Ingrediënten

  • 500 ml sterk getrokken kamillethee, afgekoeld
  • 3 cm verse gember
  • ¼ tl kurkuma
  • 2 sinaasappels, gepeld
  • 1 handjevol ijsblokjes
  • Topping
  • kaneel

Verder nodig

  • keukenmachine of blender
  • zeef

Bereidingswijze

  • Mix alle ingrediënten voor het sapje in de keukenmachine of blender.
  • Haal het sapje door de zeef als je niet van pulp houdt.
  • Verdeel over 2 glazen en garneer met een klein beetje kaneel.

Tip

Warm drinken? Laat het ijs weg en verwarm het sapje na het blenden in een pannetje!

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze gember-kurkuma juice komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life.

Over het recept in het boek: “Dit sapje is fijn om te drinken voor het sporten of om je wat extra energie in de ochtend te geven. We spiced it up met de gember! Heerlijk koud en verfrissend voor in de zomer, maar het is ook mogelijk om ‘m op te warmen in een pannetje voor de donkere maanden. Hoe dan ook, het is lekker om wakker mee te worden in de ochtend.”

Inkijkexemplaar van



Easy Vegan All-day Breakfast

Sanne van Rooij

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • All-day breakfast recepten om de hele dag te genieten van al het lekkers dat plantaardig eten te bieden heeft
  • Quick & easy voor drukke dagen tot stiekem heel de dag genieten op een lazy Sunday
  • Ontbijt, lunch of brunch: begin de dag goed
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔