Het recept voor deze langzaam gegaarde tomatensaus komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten Tomatensaus (langzaam gegaard)

  • 3 el olijfolie
  • 2 middelgrote rode uien, gepeld en in zo dun mogelijke ringen
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 2 kg gepelde tomaten uit blik, uitgelekt

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een grote (koeken)pan, voeg de uien toe en bak ze op laag vuur tot ze heel zacht zijn. Dat duurt minstens 40 minuten – de uien moeten uiteindelijk in de tomatensaus verdwijnen. Voeg ongeveer 5 minuten voordat het zover is de knoflook toe.
  • Doe de tomaten erbij en roer om ze een beetje kapot te maken. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Verhit de tomaten minstens 1½ uur af en toe roerend op heel laag vuur. Als de saus klaar is, is hij donkerrood en heel dik. Al het vocht is verdampt en de olie is komen bovendrijven. Serveer de saus heet.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



River Cafe 30

Ruth Rogers

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay