Pestodressing
- 5 porties (100 ml)
- 5 minuten
- I am a foodie
- Dips-sauzen-dressings
Ingrediënten pestodressing
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 25 g verse basilicum
- 40 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 1 mespunt peper naar smaak
- 2 el eetlepels balsamico- of wittewijnazijn
Bereidingswijze
- Begin met het maken van een pesto. Pureer 80 ml extra vierge olijfolie met 25 g verse basilicum, 40 g pijnboompitten, 1 teen knoflook en een mespunt peper naar smaak.
- Meng voor de dressing 4 eetlepels pesto met 2 eetlepels balsamico- of wittewijnazijn.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Zowel de pesto als de pestodressing zijn een week houdbaar in de koelkast.
- In plaats van basilicum kun je ook spinazie of boerenkool gebruiken en in plaats van pijnboompitten is het ook lekker om te variëren met zonnebloempitten of walnoten.
- Voeg ook eens wat munt of peterselie toe voor een andere smaak.
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een pestodressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.
Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat eventueel gestolde olie op kamertemperatuur weer vloeibaar kan worden.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Haalbare adviezen en recepten van een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers
- Welke voeding is gezond en waarom?
- Lekkere ideeën van ontbijt tot diner en handige weekschema’s