Pestodressing

Pestodressing

0 / 5. 0

Ingrediënten pestodressing

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van een pesto. Pureer 80 ml extra vierge olijfolie met 25 g verse basilicum, 40 g pijnboompitten, 1 teen knoflook en een mespunt peper naar smaak.
  • Meng voor de dressing 4 eetlepels pesto met 2 eetlepels balsamico- of wittewijnazijn.

Tip

  • Zowel de pesto als de pestodressing zijn een week houdbaar in de koelkast.
  • In plaats van basilicum kun je ook spinazie of boerenkool gebruiken en in plaats van pijnboompitten is het ook lekker om te variëren met zonnebloempitten of walnoten.
  • Voeg ook eens wat munt of peterselie toe voor een andere smaak.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een pestodressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.

Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat eventueel gestolde olie op kamertemperatuur weer vloeibaar kan worden.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Eet als een expert

I am a foodie

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Haalbare adviezen en recepten van een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers
  • Welke voeding is gezond en waarom?
  • Lekkere ideeën van ontbijt tot diner en handige weekschema’s
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔