Kippenlever paté

Kippenlever paté

Het recept voor deze kippenlever paté komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids!

Over lever schrijft Sharon in haar boek: “Lever is nogal traditioneel en wordt helaas nog maar weinig gegeten, behalve misschien als de bekende smeerworst en paté. De typische smaak zijn we een beetje verleerd. Toch loont het om lever in je voedingspatroon op te nemen, zodat je kunt profiteren van de voedingsstoffen; je went vanzelf aan de smaak. Lever bevat veel vitamine A en D, gezonde vetten en een hele lijst mineralen, spoorelementen en antioxidanten. Dat maakt lever een klein voedingsstoffenbommetje, essentieel voor opgroeiende kinderen, zwangeren (met mate) en moeders die herstellen van hun bevalling. Niet voor niets heeft lever altijd een belangrijke rol gespeeld in het voedingspatroon van onze voorouders. Het is belangrijk om lever van goede kwaliteit te nemen om optimaal van de voordelen te kunnen genieten. Kies biologische lever, te vinden bij biologische slagers, online of op de boerenmarkt. Je kunt lever op veel manieren eten, maar wij kiezen voor een klassieke paté of leverworst, omdat dit gemakkelijk in je voedingspatroon op te nemen is. Je kunt het op brood of op een cracker eten. En het is ook nog eens heel simpel om te maken, wat een leuke bijkomstigheid is.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20.99

    VoedZo.

    Sharon Numan

    • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
    • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
    • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten kippenlever paté

Verder nodig

  • een ovenschaal van ongeveer 18 cm bij 18 cm

Bereidingswijze kippenlever paté

  • Smelt de ghee op laag vuur en zet het even apart. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui en knoflook zacht. Zet deze ook even apart.
  • Maak de pan schoon en bak vervolgens de kippenlevertjes kort aan beide kanten. Voeg cognac/witte wijn/bouillon toe en laat een minuut meekoken. Doe de kippenlevers samen met de roomboter, de tijm, het citroensap, peper en zout in een keukenmachine en laat deze draaien tot het een romige paté is.
  • Verdeel de paté over de kom, strijk de bovenkant glad en giet de ghee eroverheen. Laat de paté 1-2 uur in de koelkast opstijven.
  • Je kunt de paté nu wel anderhalve week bewaren zolang de bovenste laag ghee intact blijft. Zodra je deze aanbreekt, moet je de paté binnen enkele dagen opeten. De smaak wordt nog beter na een paar dagen in de koelkast.

Tip

Je kunt ghee bij de natuurwinkel kopen, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken van roomboter. Verhit roomboter op laag vuur; na een minuut of 10 kun je het witte schuim van de gele vloeistof – de ghee – scheppen en weggooien.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20.99

    VoedZo.

    Sharon Numan

    • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
    • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
    • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

VoedZo.

Sharon Numan

  • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
  • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
  • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids