Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Humus van tuinbonen

Humus van tuinbonen

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de tuinbonen en giet ze af, maar houd het kookvocht apart.
  • Meng de tuinbonen met olijfolie, citroensap, fijngesnipperde knoflook, tahin, cayennepeper en zout in een blender of keukenmachine. Meng alles kort tot een stevige pasta met een ruwe structuur. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  • Serveer de humus, royaal bestrooid met fijngesneden koriander, samen met sla en tomaat, brood, aardappels of pasta.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze humus van tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het boek is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in groente, voeding, seizoensgebonden eten, en voor wie een moestuin heeft. Peter zoomt onder andere in op twaalf soorten groenten, met praktische informatie over hoe je deze groenten kweekt en welke heerlijke recepten je daarmee kunt maken, zodat je zelf aan de slag kunt.

Dit recept komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Serveer de humus, royaal bestrooid met fijngesneden koriander, samen met sla en tomaat, brood, aardappels of pasta!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van