Honingmosterddressing
- 5 porties (100 ml)
- 5 minuten
- I am a foodie
- Dips-sauzen-dressings
Ingrediënten
- ½ el honing
- 1 el mosterd
- 1 el wittewijnazijn
- 4 el extra vierge olijfolie
- een mespunt peper
Bereidingswijze honingmosterddressing
- Meng ½ eetlepel honing met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel wittewijnazijn, 4 eetlepels extra vierge olijfolie en een mespunt peper.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een honingmosterddressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.
Deze dressing is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Haal hem ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat eventueel gestolde olie op kamertemperatuur weer vloeibaar kan worden.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Haalbare adviezen en recepten van een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers
- Welke voeding is gezond en waarom?
- Lekkere ideeën van ontbijt tot diner en handige weekschema’s