Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gepureerde erwtendip met munt en citroen

Gepureerde erwtendip met munt en citroen

0 / 5. 0

Ingrediënten gepureerde erwtendip met munt en citroen

Bereidingswijze gepureerde erwtendip met munt en citroen

  • Kook 400 g diepvrieserwten (niet ontdooien) in een pan met kokend water in ongeveer 1 minuut gaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en houd onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en giet af.
  • Pulseer de doperwten met een handvol verse munt, fijngehakte rasp en sap van 1 onbespoten citroen, 1 teentje knoflook, 2 el extra vergine olijfolie en 1 el tahin in een keukenmachine tot een dikke pasta.
  • Bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Besprenkel met extra olie en serveer met wortelsticks.

Tip

De dip kan, in een luchtdicht afgesloten bakje, maximaal 1 dag in de koelkast worden bewaard.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze gepureerde erwtendip met munt en citroen komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.

Ze schrijft erover: “Je hoeft niet te wachten tot er in het voorjaar verse erwten zijn om deze citroenachtige dip te maken; diepvrieserwten zijn net zo voedzaam en veel handiger. Doperwten bevatten verrassend veel eiwit, net als tahin (sesampasta).”

Per portie ( 125 ml): 173 calorieën, 9 g vet ( 1 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 17 g koolhydraten, 6 g eiwit, 5 g vezels.

Inkijkexemplaar van