Basilicumpesto
- 2
- Soup en Zo
- Dips-sauzen-dressings
Ingrediënten
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 50 g pijnboompitten, licht geroosterd
- 1 grote bos basilicum (50 g), alleen de blaadjes
- 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
- snufje zeezout
- 20 g parmezaan, geraspt, naar keuze
Verder nodig
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot de pesto homogeen maar niet te fijn is. Proef of er nog meer zeezout bij moet.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze basilicumpesto komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.
Over dit recept, uit het hoofdstuk Toppings in het boek: “Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto Parmezaanse kaas toe. Deze pesto serveren wij onder andere op de Toscaanse tomatensoep.”
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- De beste soeprecepten van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo
- Lekkere en gezonde soepen voor elke gelegenheid
- Van makkelijk tot culinair hoogstandjes