Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers

Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers

2 / 5. 1

Ingrediënten

  • 1 kleine meloen, bijv. galia-, honing - of watermeloen
  • 250 g zoete kerstomaten
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 g halloumi
  • olie om te bakken, bijv. kokosolie
  • 4 el ingelegde rode ui (recept in boek)
  • eetbare bloemen, zoals viooltjes, naar wens
  • DRESSING
  • 2 el olijfolie
  • fijn geraspte schil van 1 onbespoten citroen
  • sap van ½ citroen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Je kunt ook een meloenbolletjeslepel gebruiken en bolletjes uit de meloen scheppen. Halveer de tomaten en meng ze met de meloen en tuinkers.
  • Snijd de halloumi in plakjes en bak ze in een hete pan in de olie goudbruin en krokant. Voeg de gebakken kaas met de ingelegde rode ui toe aan de salade en meng goed.
  • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de salade en versier met de viooltjes. Serveer de salade meteen, terwijl de groenten nog knapperig en vers zijn.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann.

Over het recept schrijft ze: “Dit is een van mijn favoriete salades, waar ik nooit genoeg van krijg. Hij is zowel zoet, knapperig, zout als zuur en perfect voor bij een barbecue. Ik heb halloumi gebruikt, een stevige, gezouten Cypriotische kaas die heerlijk smaakt in salades of op brood. De frisse, eetbare bloemen pronken op de salade en geven hem een feestelijk tintje, maar je kunt ze natuurlijk ook weglaten. Deze salade past goed bij varkensvlees.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van