Zoete aardappel friet
- 2
- 35 minuten
- I am a foodie
- Bijgerecht
- Ovengerechten
Ingrediënten zoete aardappel friet
- 300 g zoete aardappel
- olie
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl sesamzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de zoete aardappels in reepjes. Je hoeft deze niet te schillen, maar zorg wel dat ze schoon zijn. Meng de reepjes met olie en het komijnpoeder.
- Verdeel de aardappel op een bakplaat en bak deze in 25 tot 30 minuten mooi bruin. Bestrooi daarna met wat sesamzaad.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Frites serveer je natuurlijk met mayonaise; dat is een hartstikke gezonde keuze (als je er niet te veel van eet). Lees hier meer over in het boek. Maak je eigen mayonaise of koop een lekkere soort (zonder suiker of zout) in de supermarkt. Kijk op www.iamafoodie.nl/favorieten voor onze favorieten.
Het recept voor deze zoete aardappel friet komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze frietjes maak je klaar in de oven. Over ovengerechten in het boek: “Ovengerechten zijn vaak goed van tevoren te maken. Maak het alvast ’s middags of in het weekend als je thuis bent en schuif het ’s avonds in de oven. Ideaal voor wanneer je uit werk komt of te druk bent om te koken!”
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Haalbare adviezen en recepten van een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers
- Welke voeding is gezond en waarom?
- Lekkere ideeën van ontbijt tot diner en handige weekschema’s