Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Wortelen en avocado uit de oven met komijn, koriander en granaatappel

Wortelen en avocado uit de oven met komijn, koriander en granaatappel

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verhit de oven tot 200 °C. Verwijder de uiteinden van de worteltjes maar laat wat van het groen zitten. Snijd eventuele dikke wortelen in de lengte in tweeën of vieren. Schrap ze niet maar was ze goed. Leg ze naast elkaar in een braadslee en doe er de olijfolie, de specerijen en wat zout en peper bij. Keer ze en zorg dat ze overal goed met olie bedekt zijn. Zet ze zo’n 30 minuten in de oven; ze worden gaar en krimpen een beetje. Laat ze niet overgaar worden.
  • Maak dan de dressing: meng alle ingrediënten met een vork. Halveer en ontpit de avocado’s, snijd ze in plakjes en schil ze voorzichtig. Doe alles (behalve de yoghurt, knoflook en granaatappelpitten) in een brede, ondiepe schaal en roer er voorzichtig driekwart van de dressing door. Meng de yoghurt met de knoflook en verdeel ze met lepels tegelijk over de groente. Bestrooi alles met de granaatappelpitten, schep er de rest van de dressing over en zet de salade op tafel.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze wortelen en avocado uit de oven met komijn, koriander en granaatappel komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten.

Over dit recept schrijft ze: “Dit idee heb ik schaamteloos gestolen van de New Yorkse chef April Bloomfield, maar niet zonder enige eigen inbreng. Wortelen en avocado’s zijn een verrassend lekkere combinatie als een grandioos voorgerecht of bij gebraden vlees, kip of een ander groentegerecht.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van