Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Tropische fruitsalade

Tropische fruitsalade

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • ½ mango, schoongemaakt
  • ¼ papaja (of meloen), schoongemaakt
  • 1 stevige eetrijpe avocado, geschild en pit verwijderd
  • kneepje limoensap
  • chilivlokken
  • 2 el tuinkers
  • optioneel: gembersiroop

Verder nodig

  • spiesjes

Bereidingswijze

  • Snijd de mango, de papa ja en de avocado in gelijke blokjes en besprenkel met een klein beetje limoensap.
  • Rijg voor je kind (of laat je kindje zelf meehelpen) de stukjes fruit aan een spies.
  • Voeg voor jezelf nog chilivlokken, tuinkers en gembersiroop naar smaak toe.

Tip

  • SERVEREN Kinderen eten graag uit een ‘eigen’ bakje of van een vrolijk spiesje!
  • NO WASTE Heb je overrijpe avocado’s in huis en is je haar aan de droge kant? Gooi ze niet weg, maar prak het vruchtvlees tot een papje en verdeel dit over je haar. Wikkel het in met folie en laat 30 minuten intrekken. Was het daarna goed uit en geniet van je glanzende coupe.
  • LEREN Laat je kind meehelpen met het rijgen van de verschillende kleurtjes en laat hem in de tussentijd de kleuren benoemen of het aantal stukjes tellen.
  • BABYHAPJE Geef je baby eerst een apart hapje van gepureerde of geprakte avocado, papaja, meloen of mango en in een later stadium een combinatie van deze smaken. Soms kan het aanbieden in stukjes (zie de Rapleymethode in het boek) in plaats van gepureerd het verschil maken tussen wel of niet ‘lusten’.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze tropische fruitsalade komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van