Sperziebonen ovenschotel (Broodbuik)

Sperziebonen ovenschotel (Broodbuik)

Het recept voor deze sperziebonen ovenschotel komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Nog een manier om ongemerkt en tarwevrij je dagelijkse portie gezonde groene groenten binnen te krijgen. Dit sperziebonenpotje, met heerlijke uienringen erop, vormt een bijgerecht dat trots standhoudt naast gebakken vis, gevogelte, rund- of varkensvlees en zelfs als hoofdgerecht. Ook prima met restjes die je voor het opdienen even opwarmt in de magnetron.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 4 el boter of kokosolie, in 2 porties verdeeld
  • 1 grote ui, in ringen
  • 60 g gemalen blond lijnzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 120 g champignons, in plakjes
  • 1 zak (450-500) gebroken diepvriessperziebonen, ontdooid
  • 250 ml kippenbouillon
  • 240 g roomkaas, in blokjes
  • 3 el parmezaan, geraspt
  • een snuf chilipoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ondiepe ovenschaal van 2 liter in.
  • Verhit 2 eetlepels boter of olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Doe de uienringen erin en fruit ze, onder af en toe roeren, in 10 minuten lichtbruin.
  • Stort het lijnzaad op een groot bord. Hussel de gebakken uienringen door het meel zodat ze een mooi laagje krijgen. Zet de uienringen apart.
  • Verhit in dezelfde koekenpan op halfhoog vuur de resterende 2 eetlepels boter of olie. Bak de gesnipperde ui en champignons 8 minuten tot het vocht grotendeels is verdampt. Doe de sperziebonen en bouillon erbij en verhit alles tot het gaat pruttelen. Roer de roomkaas erdoor en laat hem smelten. Roer dan de parmezaan en chilipoeder erdoor. Doe het mengsel over in de ovenschaal en schik de uienringen erop.
  • Zet de schaal 25 minuten in de oven tot het gerecht borrelend heet is.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 12.99

Dit recept komt uit dit boek

Broodbuik kookboek (e-book)

William Davis