Sla met sjalotje, tomaat en eieren

Sla met sjalotje, tomaat en eieren

1 / 5. 2

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 2 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • ½ el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 3 eieren, net niet hardgekookt

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwijder de stronk van de krop en pluk de sla in stukken. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Meng de olie, azijn, mayonaise en mosterd goed door elkaar en voeg de gesnipperde sjalot en de in stukjes gesneden tomaat toe.
  • Doe de slabladeren in een schaal en sprenkel de dressing eroverheen. Garneer de sla met de in partjes gesneden eieren en serveer.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze sla met sjalotje, tomaat en eieren komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Dit recept komt uit het hoofdstuk Lente. Sla kun je zaaien van maart tot september.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van