Het recept voor deze saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann.

Over het recept schrijft ze: “Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien niet zo vaak het daglicht ziet. Dat is jammer, want deze heerlijke specerij kan worden gebruikt in dressings, dips, stoofschotels, soepen en nog veel meer. Deze salade past goed bij varkensvlees.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Salade in 6 stappen

    Ditte Ingemann

    • Met de salades uit dit boek zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag
    • Ontdek hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars
    • 100 recepten, van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Wentel de blokjes door de olijfolie, chilivlokken en het zeezout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven en bestrooi de zoete aardappel met de zonnebloempitten. Zet de bakplaat nog 10 minuten terug in de oven.
  • Was de quinoa en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte quinoa in een kom. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd ze in blokjes. Doe beide in de kom. Hak de peterselie grof en meng samen met de gepofte aardappel en zonnebloempitten met de salade.
  • Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met extra citroensap en zout. Meng de dressing goed met de salade en serveer.

Tip

Serveer deze salade met wat hummus en een stuk brood voor een volledige maaltijd

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Salade in 6 stappen

    Ditte Ingemann

    • Met de salades uit dit boek zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag
    • Ontdek hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars
    • 100 recepten, van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Salade in 6 stappen

Ditte Ingemann

  • Met de salades uit dit boek zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag
  • Ontdek hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars
  • 100 recepten, van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend
25,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay