Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Salade avocado en oude kaas

Salade avocado en oude kaas

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze salade avocado en oude kaas

  • Doe de avocadoblokjes in een lage schaal en roer om met enkele druppels citroensap. Voeg de tomatenblokjes toe, en meng goed met de avocado. Het rijpe avocadovruchtvlees en het sap van de tomaten mengen zich, waardoor je vanzelf een smeuïg geheel krijgt en geen dressing meer nodig hebt.
  • Roer de helft van de geraspte kaas door dit mengsel en je kunt wat zout en peper toevoegen voor de smaak.
  • Tot slot strooi je de andere helft van de geraspte oude kaas over het avocado-tomatenmengsel en kun je het garneren met blaadjes basilicum.

Tip

  • AVOCADO SCHOONMAKEN: Snijd de avocado in tweeën en lepel de pit eruit. Snijd met een mes de avocadohelften kruislings in – horizontaal en verticaal – tot op de schil, zodat je vierkantjes ziet. Lepel de avocado uit boven een saladeschaal of -kom.
  • LEKKERE TOMATEN: Voor een lekker resultaat kun je het beste Tasty Tom (tros)tomaten of andere rijpe, zachte tomaten met een volle smaak gebruiken.

VARIATIE

  • LUXE FEESTSALADE MET BUFFELMOZZARELLA: Voor een luxe versie meng je 3 avocado’s met 6 (of meer) tomaten – beide in wat grovere stukken gesneden – en doe ze in een lage schaal. Snijd (of scheur) 2 bollen buffelmozzarella in stukjes en verdeel ze mooi over de bovenkant van de salade. Druppel extra vierge olijfolie over de mozzarella en breng op smaak met wat zout en peper. Maak het af met mooie basilicumblaadjes.
  • Dit is een heerlijke en snelle salade, bij de barbecue, of als hoofdgerecht met stevig (desem)brood en een glas fruitige witte wijn. Mmm ….
  • Mijn kinderen vinden het altijd erg leuk en lekker om deze salade samen met mij te maken. Lekkere ingrediënten, veel kleuren. En snel klaar, dus snel effect.

EXTRA: DE ULTIEME TIP OM TE CHECKEN OF EEN AVOCADO RIJP IS? CHECK PUURVANDAAG.NL/AVOCADO.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze salade avocado en oude kaas komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille. Met dit boek is het makkelijker dan ooit om aantrekkelijke vegetarische maaltijden te maken die echt iedereen lekker vindt, óók je kinderen. Zonder uren in de keuken te staan, zonder lange tanden aan tafel. Pauline Schonewille deelt in dit boek haar recepten met beginnende en gevorderde vegamama’s. Voor snel, verantwoord én lekker koken en eten.

Over dit recept schrijft ze: “Een snelle salade, goed voor de vitamientjes. Mijn dochter is er dol op en mijn schoonmoeder ook …”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van