Pad thai
- 2
- 20 minuten
- Sanne van Rooij
- Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
- Snel-klaar
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 wortel
- 1/2 rettich
- 50 g rodekool
- 1 rode paprika
- scheut olijfolie, om in te bakken
- sap van 1 citroen
- 10 korianderblaadjes
- 1 handvol taugé
- pindasaus (zie recept in het boek of kijk op deze site)
- Topping
- pinda’s
Verder nodig
Bereidingswijze pad thai
- Snijd de courgette, wortel en rettich in dunne slierten met een spirelli of juliennesnijder.
- Breng een pan water aan de kook, blancheer daarin de rodekool en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder intussen de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in dunne reepjes.
- Verwarm de olijfolie in een grote wok en bak daarin de groenten 5 minuten op laag vuur, samen met het citroensap, de koriander en de taugé.
- Schep de pad thai in twee kommen en maak af met de pindasaus en wat pinda’s.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze pad thai komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life.
Over het gerecht schrijft ze: “Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauwkost van gemaakt die het erg goed doet als bijgerecht.”
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Een bewustere lifestyle, meer energie en happiness
- Ontdek hoe lekker en toegankelijk de vegan-keuken echt is
- Boordevol internationale recepten, van vegan Aussie barbecue en Californian summer rolls tot old school UK veggie brekki