Maangedroogde tomaten

Maangedroogde tomaten

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 400 g kleine tomaten
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl suiker
  • 1-2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde kruiden en specerijen, bijv. oregano, tijm, chilivlokken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met het zout, de suiker en de kruiden en specerijen en besprenkel ze met de olijfolie.
  • Zet ze in de oven en zet die meteen uit. Laat de tomaten een nacht in de oven staan, zonder de deur te openen.
  • Ze kunnen natuurlijk ook overdag worden gemaakt, maar dat is gewoon niet zo leuk. In dat geval moeten ze ongeveer 1 uur en 15 minuten op 125 °C in een heteluchtoven gebakken worden.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze maangedroogde tomaten komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann.

Over het recept schrijft ze: “Deze tomaten zijn bedacht door Nigella Lawson en ik maakte ze eerst eigenlijk vooral omdat de naam zo fantastisch is. Maangedroogde tomaten – het klinkt bijna magisch. Gelukkig bleken ze ook erg lekker te smaken en zijn ze perfect in salades. De tomaten moeten, zoals de naam al aangeeft, gedroogd worden terwijl de maan aan de hemel staat.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van