Krielaardappeltjes met waterkers en knoflook crème

Krielaardappeltjes met waterkers en knoflook crème

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappeltjes
  • 15 g boter
  • scheutje citroensap
  • zout
  • peper
  • 250 g halfvette crème fraîche (die heeft voor dit gerecht de goede dikte)
  • 1 kleine teen knoflook, fijngewreven
  • 75 g waterkers zonder grove stelen
  • 75 g radijsjes, in vliesdunne plakjes (liefst een combinatie van rood en purper)

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels gaar, snijd ze in dikke plakken en meng ze in een schaal met de boter, het citroensap en genoeg zout en peper.
  • Meng de crème fraîche met de knoflook en wat zout en peper. Doe de waterkers bij de aardappels (de blaadjes slinken een beetje, maar dat moet ook) en bestrooi er de radijsjes mee. Schep er wat crème fraîche op en serveer er de rest in een kom bij.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze krielaardappeltjes met waterkers en knoflook crème komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten.

Over dit recept schrijft ze: “Aardappels worden vaak over het hoofd gezien, maar je kunt er met weinig moeite iets bijzonder van maken. Dit is beslist geen salade, en de waterkers slinkt een beetje door de hitte van de aardappels. Het is een goede combinatie van temperaturen en een prima bijgerecht bij gebraden lamsvlees, kip of vis.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van