Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)

Groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 400 g worteltjes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd
  • 12 champignons, steeltjes eraf
  • 2 preien, boven- en onderkant eraf, in ringen
  • handvol groene asperges, stugge onderkant eraf
  • 1 venkelknol, in partjes
  • 2 courgettes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd, in flinke stukken
  • 1 el fijngesneden verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl wittetruffelzout

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6.
  • Schep de groentes in een grote schaal om met de tijm, olijfolie en azijn.
  • Doe de groentes in een grote braadslede en zet deze 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, schud de braadslede een paar keer flink en zet nogmaals 10 minuten in de oven of tot de groentes gaar, goudkleurig en zacht zijn.
  • Bestrooi met wittetruffelzout en dien meteen op.

Tip

Truffelzout is zeezout waaraan de smaak van Italiaanse gedroogde truffels is toegevoegd. Hierdoor krijgt het zout een heerlijke rijke, aardse smaak. Het is een prima alternatief voor gewoon zout (probeer het op je eitje) en is een goede aanvulling op je Paleo-voorraadkast.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag van de week verlies je gewicht en voel je je vitaal en energiek!

Over het recept schrijft Daniel Green: “Ik vind dit een van de makkelijkste, eenvoudigste en beste manieren om groentes te bereiden, omdat de oven de zoete smaken naar boven brengt en de groentes heerlijk zacht worden.”

Inkijkexemplaar van