Groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)

Groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)

Het recept voor deze groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag van de week verlies je gewicht en voel je je vitaal en energiek!

Over het recept schrijft Daniel Green: “Ik vind dit een van de makkelijkste, eenvoudigste en beste manieren om groentes te bereiden, omdat de oven de zoete smaken naar boven brengt en de groentes heerlijk zacht worden.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het snelle paleo-kookboek

    Daniel Green

    • Eet jezelf gezond, slank en energiek
    • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
    • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 400 g worteltjes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd
  • 12 champignons, steeltjes eraf
  • 2 preien, boven- en onderkant eraf, in ringen
  • handvol groene asperges, stugge onderkant eraf
  • 1 venkelknol, in partjes
  • 2 courgettes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd, in flinke stukken
  • 1 el fijngesneden verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl wittetruffelzout

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6.
  • Schep de groentes in een grote schaal om met de tijm, olijfolie en azijn.
  • Doe de groentes in een grote braadslede en zet deze 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, schud de braadslede een paar keer flink en zet nogmaals 10 minuten in de oven of tot de groentes gaar, goudkleurig en zacht zijn.
  • Bestrooi met wittetruffelzout en dien meteen op.

Tip

Truffelzout is zeezout waaraan de smaak van Italiaanse gedroogde truffels is toegevoegd. Hierdoor krijgt het zout een heerlijke rijke, aardse smaak. Het is een prima alternatief voor gewoon zout (probeer het op je eitje) en is een goede aanvulling op je Paleo-voorraadkast.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het snelle paleo-kookboek

    Daniel Green

    • Eet jezelf gezond, slank en energiek
    • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
    • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het snelle paleo-kookboek

Daniel Green

  • Eet jezelf gezond, slank en energiek
  • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
  • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay