Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip

Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 ºC/gasstand 8.
  • Kook de pastinaken 8 minuten of tot ze zacht worden in 1 cm kokend water.
  • Schenk vlak voordat de pastinaken gaar zijn de olie in een braadslee en zet die in de oven om op te warmen.
  • Laat de pastinaken goed uitlekken en strooi de semolina erover. Draai de pastinaken om, zodat ze er volledig mee bedekt worden.
  • Leg de pastinaken in de olie (nu hoef je ze niet om te draaien) en bak ze goudbruin en knapperig. Draai ze na ongeveer 10 minuten om.
  • Maak terwijl de pastinaken in de oven staan de dipsaus door de crème fraîche of yoghurt met de mierikswortelsaus te mengen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Neem de pastinaken uit oven, dep ze droog met keukenpapier en leg ze op een dienschaal of op afzonderlijke borden. Serveer de mieriksworteldip erbij.

Tip

Maak het veganistisch: Gebruik voor de dip mierikswortelsaus zonder zuivel (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel) of neem tofoemayonaise (zie recept in het boek).

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke gezond ook. Alle recepten zijn te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week!

Over dit recept schrijft Rose: “Zoete, crunchy geroosterde pastinaak is onweerstaanbaar, vooral als je er een koude, scherpe mieriksworteldip bij serveert. Kleine, zachte pastinaken zijn het best voor dit gerecht en als je de onderkant eraf snijdt voor het punt waar de pastinaak dikker wordt en de bovenkant dan in kwarten snijdt, dan krijg je ‘frietjes’ die redelijk gelijkmatig van vorm zijn.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van