Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Maak het veganistisch: Gebruik voor de dip mierikswortelsaus zonder zuivel (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel) of neem tofoemayonaise (zie recept in het boek).
Het recept voor deze geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke gezond ook. Alle recepten zijn te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week!
Over dit recept schrijft Rose: “Zoete, crunchy geroosterde pastinaak is onweerstaanbaar, vooral als je er een koude, scherpe mieriksworteldip bij serveert. Kleine, zachte pastinaken zijn het best voor dit gerecht en als je de onderkant eraf snijdt voor het punt waar de pastinaak dikker wordt en de bovenkant dan in kwarten snijdt, dan krijg je ‘frietjes’ die redelijk gelijkmatig van vorm zijn.”