Gepofte zoete aardappel met tapenade (Niven Kunz)

Gepofte zoete aardappel met tapenade (Niven Kunz)

Het recept voor deze gepofte zoete aardappel met tapenade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie
  • 350 g groene olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ansjovisfilet
  • 50 g olijfolie
  • zure room

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en leg er wat gehakte knoflook en een takje tijm op. Besprenkel met een scheutje olie en kruid met peper en zout. Pak de aardappels in en pof ze een uur in de oven.
  • Doe alle resterende ingrediënten met uitzondering van de zure room in de keukenmachine en hak tot een tapenade met middelgrove structuur.
  • Snij de gepofte aardappels in dikke plakken. Serveer met een dot zure room en een lepel tapenade.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99

Dit recept komt uit dit boek

Groente!

Niven Kunz

  • Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
  • Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
  • Spectaculair resultaat met simpele twists