Gegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie

Gegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen
  • 200 g yoghurt
  • 150 g waterkers
  • 75 amandelen
  • milde olijfolie

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette en venkel in dunne plakjes (eventueel op de mandoline); bewaar het venkelgroen. Verhit een grillpan en gril de courgette- en venkelplakken aan beide kanten lichtbruin.
  • Schil de sinaasappels en citroenen dik, verwijder zo veel mogelijk van het wit. Snijd de partjes sinaasappel en citroen tussen de vliesjes uit.
  • Pureer met een staafmixer de yoghurt met de helft van de waterkers en wat zout.
  • Frituur de amandelen in een flnke laag milde olijfolie licht goudbruin. Laat even afkoelen en pureer met de staafmixer met wat zout tot een crunchy olie. Verdeel de venkel en courgette over een platte schaal, verdeel de rest van de waterkers en de partjes sinaasappel en citroen erover. Schep de waterkersyoghurt er rijkelijk overheen en bedruppel met de crunchy amandelolie.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gegrilde groente met waterkersyoghurt & amandelolie komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Over dit recept schrijven ze: “Yoghurt is heerlijk als dressing, zoals je misschien weet van de in de Arabische wereld welbekende combi van koude yoghurt over gegrilde aubergine in de Arabische wereld. Wij hebben de aubergine vervangen door courgette en venkel, en samen met peperige waterkers, fris-zure citrus en notige amandel combineert ook dit heerlijk met yoghurt. We hebben wat waterkers door de yoghurt gepureerd, wat een extra pittige yoghurtdressing geeft. Heerlijke bij pittige vis zoals de samak harra (zie recept in het boek).”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van