Gegrilde groente van de barbecue

Gegrilde groente van de barbecue

Het recept voor deze gegrilde groente van de barbecue komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Paprika heeft een sterke smaak en samen met
de zachtere smaken van de courgette en de asperges heeft dit gerecht niet veel nodig om tot zijn recht te komen. De dressing maakt het lekker fris.”

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 courgette, in plakjes
  • 250 g groene asperges
  • 2 rode puntpaprika’s, zaadlijsten verwijderd, in lange repen
  • citroen-mosterddressing
  • 4 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 volle tl dijonmosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl vloeibare honing
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Voor de dressing: meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Leg de courgetteplakken, asperges en paprikarepen in een schaal. Besprenkel met wat olijfolie en gril de groenten om en om mooi bruin gestreept. Begin met de paprika. Leg na 2 minuten de asperges erbij en leg na weer 2 minuten de courgette erbij. Gril alle groenten nog 1 minuut.
  • Doe de gegrilde groenten in een grote schaal en sprenkel de dressing erover.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van