Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Aubergines uit de oven met tomaten & saffraanroom

Aubergines uit de oven met tomaten & saffraanroom

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de saffraan in een kopje en roer er 50 ml kokend water door. Laat het 30 minuten staan.
  • Verhit de oven tot 190 °C.
  • Halveer de aubergines in de lengte. Snijd een ondiep kriskraspatroon in de snijkanten. Leg ze met de tomaten in een braadslee naast elkaar. Bestrijk de aubergines en tomaten met olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Zet ze 30 minuten in de oven.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten zacht; laat ze geen kleur krijgen. Voeg de wijn toe en kook hem tot ca. 50 ml in. Voeg het saffraanwater en de bouillon toe en kook ze tot een derde in. Doe er de room met wat zout en peper bij en kook de saus in tot hij de achterkant van een lepel bedekt. Zeef er de sjalotten uit. Voeg wat citroensap toe en corrigeer zo nodig de smaak.
  • Haal de groente uit de oven, keer de aubergines en zet ze nog 10 minuten terug.
  • Leg ze op een warme, brede, ondiepe schaal (de aubergines met de snijkant omhoog) en schep er wat saus op. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm, Vegetarisch?

Het recept voor deze aubergines uit de oven met tomaten & saffraanroom komt uit het boek Simpel van Diana Henry.

Over dit recept schrijft ze: “De combinatie van aubergines – een heel mediterrane groente – met room lijkt misschien vreemd maar levert een zacht en sensueel gerecht met een volle smaak op. Geef het als zodanig of bestrooi het met geschaafde parmezaan, afhankelijk van wat er verder op tafel komt. Het is erg lekker bij gebraden lamsvlees maar je kunt de hoeveelheden ook vergroten tot een hoofdgerecht. Laat de saffraan minstens 30 minuten trekken; de kleur en smaak worden daar veel beter van.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van