Het recept voor deze aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann.

Over het recept schrijft ze: “Nieuwe aardappelen met pesto is een van mijn favoriete gerechten. Vaak wordt pesto gemaakt met peterselie of basilicum, maar voor dit recept gebruik ik koriander, wat een heerlijk aroma geeft. Als je een grote portie pesto maakt, kun je die in een luchtdicht afgesloten glazen pot 8-10 dagen in de koelkast bewaren – zo heb je altijd een heerlijke, krachtige dressing bij de hand. Vervang de koriander naar wens door peterselie, lavas of basilicum, of een combinatie van verschillende kruiden. Deze salade past goed bij rundvlees.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Salade in 6 stappen

    Ditte Ingemann

    • Met de salades uit dit boek zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag
    • Ontdek hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars
    • 100 recepten, van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 600 g kleine, nieuwe aardappelen
  • 1 rode ui
  • 50 g vers gedopte erwten, of gebruik diepvriesdoperwten
  • 1 handvol erwtenscheuten
  • KORIANDERPESTO
  • 1 bosje koriander
  • 3 el gezouten pinda’s
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el plantaardige olie, bijv. olijfolie
  • limoensap
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Schrob de aardappelen schoon en kook ze 10-12 minuten in licht gezouten water tot ze gaar, maar nog wel stevig zijn. Laat ze wat afkoelen. Halveer de aardappelen als ze aan de grote kant zijn.
  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en meng tot een gelijkmatige massa. Breng de pesto op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Meng de lauwwarme aardappelen met de pesto. Snipper de rode ui en voeg met de erwten toe aan de salade. Garneer voor het serveren met de verse erwtenscheuten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Salade in 6 stappen

    Ditte Ingemann

    • Met de salades uit dit boek zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag
    • Ontdek hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars
    • 100 recepten, van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Salade in 6 stappen

Ditte Ingemann

  • Met de salades uit dit boek zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag
  • Ontdek hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars
  • 100 recepten, van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend
25,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay