Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil

Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil

2.5 / 5. 2

Ingrediënten

  • 500 g grote, gele, Marokkaanse aardappels (bij de Marokkaanse winkel)
  • 1 bosje lente-ui
  • 125 g fijne bulghur
  • rasp van ½ sinaasappel
  • rasp van 1 citroen
  • frisgroene olijfolie
  • pul biber

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in de schil in ruim gezouten water in ca. 30 minuten gaar. Snijd de lente-ui heel fijn. Laat de aardappels afkoelen, pel ze en stamp heel fijn; druk de puree door een fijne zeef als er klontjes in de puree achterblijven.
  • Kneed met je handen de bulghur, drie kwart van de lente-ui, het citrusrasp en een scheutje water door de aardappelpuree. Breng op smaak met wat extra zout en voeg eventueel nog een extra scheutje water toe: de kibbeh moet smeuïg zijn, maar geen puree. Spreid hem met natte handen uit over een schaal met een hoogte van ca. 1½ cm en maak hem mooi glad. Maak met de achterkant van een mes het kibbehpatroon (zie foto) of maak je eigen patroon.
  • Besprenkel de kibbeh rijkelijk met olijfolie en bestrooi met de rest van de lente-ui en met pul biber.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en citroenrasp, die in Beiroet met gejuich werd ontvangen. Ook weer een favoriet op het Arabia-buffet.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van