wim-hof

Wim Hof (61), ook wel The Ice Man genoemd, is een levende legende door zijn verbazingwekkende prestaties, zoals het weerstaan van extreme temperaturen, het verbreken van wereldrecords en blootsvoets marathonlopen door woestijnen en ijsvelden.

Wim Hof kreeg de bijnaam The Ice Man door het breken van een aantal wereldrecords met betrekking tot blootstelling aan kou. Hof omarmde de majestueuze kracht van de natuur en besloot zijn ontdekkingen met de rest van de wereld te delen. Hij is ervan overtuigd dat iedereen dit potentieel kan benutten zonder decennia aan studie, reizen en durf te moeten investeren zoals hij heeft gedaan.

De specifieke voordelen van de Wim Hof Methode zijn het versterken van je immuunsysteem, de werking van je zenuwstelsel verbeteren, je lichaam ontzuren, je innerlijke kracht versterken en je energieniveau vergroten. Hij schreef een boek over zijn methode: ‘De Wim Hof methode’.
Wim Hof beoefent zijn methode al meer dan 15 jaar en deze is inmiddels wetenschappelijk onderzocht. Onderzoek levert interessante resultaten op. Zo is in een reeks studies onderzocht hoe Wim Hof reageert op kou en welke fysiologische mechanismen hem hierbij ondersteunen. Hieruit bleek dat hij heel goed bestand was tegen de kou. Zijn lichaamstemperatuur daalde nauwelijks omdat zijn autonome zenuwstelsel zo goed getraind was dat het zichzelf warm en weerbaar hield. Maar de methode beïnvloedt niet alleen de fysiologische reactie op kou, uit andere onderzoeken bleek ook dat ademhalingsoefeningen, koude training en mindset een gunstig effect hebben op het immuunsysteem. Zo liet onderzoek van het Radboud UMC zien dat een groep die getraind was in de Wim Hof Methode beter bestand was tegen ziekteverwekkers dan de controlegroep. Dit zijn interessante resultaten die door de wetenschap verder onderzocht worden en mogelijk ook steeds meer ingezet worden in de behandeling tegen verschillende ziekten zoals reuma, waarbij een overactief immuunsysteem een rol speelt.

Klik hier voor meer tips.