Boek over gezond eten/leven cadeau geven? Onze cadeautips!

Boeken zijn de populairste cadeaus, zowel om te geven als om te krijgen. Wil je een boek over gezond eten en/of leven cadeau geven? Kies hieronder voor wie je een cadeautje zoekt en wij geven drie suggesties!

Jongere tussen de 20-30

1. Jamie Oliver – 5 ingrediënten

5 ingrediënten - Jamie OliverIn 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. Elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen!

€ 29,99

 

 

2. Sanne van Rooij – Easy vegan 2

Easy vegan 2 - Living the Green Life

Ook op zoek naar een bewustere lifestyle, meer energie en happiness? Met Easy Vegan 2 van Living the Green Life ontdek je hoe lekker en toegankelijk de vegan keuken echt is. En hoe internationaal, want de inspiratie voor de recepten komt uit de coolste vegan foodie capitals. Van vegan Aussie barbecue, Californian summer rolls of old school UK veggie brekki. Heb je eenmaal door hoe easy vegan is, dan is de keuze zo gemaakt: Living the Green Life, minimaal een keer per week!

€ 20

 

 

3. The Avocado Show

The Avocado Show - The Avocado Show

Het zal niemand zijn ontgaan dat avocado’s het populairste ingrediënt zijn van het moment. The Avocado Show laat zien dat ze meer dan alleen lekker, voedzaam en gezond zijn. Avocado’s zijn het het ultieme ingrediënt voor zoete en hartige – en zeer Instagrammable! – creativiteit.

Toen twee vrienden in Amsterdam het eerste avocadorestaurant ooit openden, werd het meteen wereldberoemd. Samen met hun favoriete food developer & styliste Fooddeco tonen zij in dit nieuwe kookboek de mooiste en lekkerste culinaire creaties en recepten van deze #1 superfruit.

€ 18,50

 

 

Iemand met jonge kinderen

1. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt – Jongleren met voeding

Jongleren met voeding - Jaap Seidell, Jutka Halberstadt

In Jongleren met voeding scheppen wetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt duidelijkheid in de voedselverwarring. Gezond eten is een levenslang proces, en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar het maken van de juiste voedingskeuzes kan soms aanvoelen als jongleren met allerlei soorten informatie. Wat is gezond, en wat niet? Moet ik hypes wel of niet volgen? En is mijn eten eigenlijk wel duurzaam en diervriendelijk geproduceerd? In dit boek beantwoorden Seidell en Halberstadt kleine en grote vragen over voeding, gedrag en gezondheid tijdens de zwangerschap, voor baby’s, peuters, schoolkinderen, tieners en volwassenen. Want elke fase in het leven roept weer nieuwe vragen en dilemma’s op voor wie langer gezond wil blijven.

€ 19,99

 

 

2. Michelle van Roost en Manon van Eijsden – Wegwijs in de voedingsjungle

Wegwijs in de voedingsjungle - Michelle van Roost en Manon van EijsdenIn Wegwijs in de voedingsjungle nemen Michelle van Roost en Manon van Eijsden vragen (en zorgen!) van ouders weg rondom voeding voor kinderen. Wat is gezonde voeding voor je kind? De praktische overzichten en tips, adviezen op wetenschappelijke basis en de makkelijke (en lekkere) recepten zullen je al snel wegwijs maken in de voedingsjungle. Dit boek helpt ouders en verzorgers bij het maken van gezonde keuzes voor hun kinderen van 0 tot 9 jaar.

€ 20

 

 

Een veertiger

1. Tamara de Weijer – Eet beter in 28 dagen

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer - Tamara de Weijer

In Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!

Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag ‘Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit begin je goed op de weg naar beter.

Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

Tamara de Weijer is naast huisarts ook voorzitter van Stichting Arts en Leefstijl en bekend van de tv-programma’s Dokters van Morgen en RTL Late Night.

€ 20

 

 

2. Jamie Oliver – 5 ingrediënten

5 ingrediënten - Jamie OliverIn 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. Elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen!

€ 29,99

 

 

3. Voedzaam & Snel – Gezonde weekmenu’s

Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's - Sven & JenniferVoedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s bevat meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten. Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond? Met dit overzichtelijke boek van Jennifer & Sven, oprichters van het populaire platform Voedzaam & Snel, is het plannen van de maaltijden voortaan een fluitje van een cent. Het boek bevat  12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel.

€ 15

 

 

Vijftigplusser die graag vitaal wil blijven

1. Marjolein Dubbers – Eet meer energie

Eet meer energie - Marjolein Dubbers

Vrijwel iedereen wil meer energie, maar bijna niemand weet hoe ons lichaam energie aanmaakt. Marjolein Dubbers heeft een passie voor levensenergie, dook diep in deze materie en ontdekte een goed verborgen geheim. Energie wordt aangemaakt in de mitochondriën, die zich bevinden in al je cellen. Je hebt zelf grote invloed op de hoeveelheid én de kracht van je mitochondriën. Vooral voeding speelt hierbij een belangrijke rol: je kunt letterlijk meer energie eten! Met 30 heerlijke recepten uit de energieke keuken. Opnieuw is bestsellerauteur Marjolein Dubbers erin geslaagd een complex onderwerp eenvoudig uit te leggen.

€ 22,50

 

 

2. Anne Marie Reuzenaar – Natuurlijk! Langer gezond

Natuurlijk! Langer gezond - Anne Marie Reuzenaar

Waarom gaat je lichaam haperen als je ouder wordt? Hoe kun je met een gezonde leefstijl voorkomen dat je langdurig pillen moet slikken?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord in Natuurlijk! Langer gezond, het informatieve kookboek van Anne Marie Reuzenaar. Hierin ontdek je hoe je je genen te slim af kunt zijn en tot op hoge leeftijd gezond kunt blijven. Je bent nooit te oud om je leefstijl aan te passen, maar er jong mee beginnen is zeker een pre.

In het 10-stappenplan vind je voedingstips en vele adviezen over het gezond houden van je darmen, het remmen van ontstekingen, hormoonbalans, goed slapen en ontstressen. Daarnaast bespreekt Anne Marie natuurlijke oplossingen bij 25 aandoeningen, zoals blaasontsteking, haaruitval, brandend maagzuur, hoge bloeddruk en botontkalking. Een handig zelfhulp boek, waarbij geen pillen maar voeding en leefstijl worden ingezet als medicijn.

Met de ruim 120 heerlijke, veelal mediterrane, recepten, diverse week-  én dagmenu’s kun je direct aan de slag!

€ 20,99

 

 

3. Dr. Bertil Marklund – Drink meer koffie

Drink meer koffie - Bertil Marklund

In ‘Drink meer koffie’ beschrijft Dr. Bertil Marklund verrassende inzichten om langer, gezonder en gelukkiger te leven. ‘Drink meer koffie’ is een praktische gids vol wijsheid uit Scandinavië, dé regio op het gebied van gezond en gelukkig leven.

De Zweedse arts Bertil Marklund ontkracht hierin diverse gezondheidsmythes. Zo is het drinken van koffie helemaal niet slecht voor ons – het verbetert juist de gezondheid! En een gebrek aan vitamine D eist jaarlijks meer slachtoffers dan huidkanker. Bertil Marklund legt uit op welke 10 gebieden we meer moeten focussen om ons leven te verlengen en ons geluk te vergroten.

€ 15

Klik hier voor meer tips.