Het recept voor deze gesmoorde courgette (zucchine trifolate) komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “In de keuken van het River Cafe hebben we allemaal zo onze manier om dit gerecht te bereiden – sommigen van ons houden ervan als de courgette mooi groen blijft, anderen houden juist van een fletse kleur – maar we zijn het er allemaal over eens dat het belangrijkste is dat al het water door de courgettes wordt geabsorbeerd.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten gesmoorde courgette (zucchine trifolate)

  • 12 kleine courgettes, bijgesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
  • 125 ml kokend water
  • een handvol verse munt- of basilicumblaadjes, grofgehakt

Bereidingswijze gesmoorde courgette (zucchine trifolate)

  • Snijd de courgettes schuin in 3-4 stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook en de courgettes toe en bak ze 15-20 minuten heel zachtjes. Voeg als ze rondom goudbruin zijn het kokende water toe, roer en schraap de stukjes van de bodem van de pan los. Laat smoren tot al het water is geabsorbeerd en de courgettes zacht zijn.
  • Doe de munt of het basilicum erbij, bestrooi alles met zeezout en zwarte peper en serveer met parmaham of mozzarella.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

River Cafe 30

Ruth Rogers

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies