Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Hollandse happen van Blond Amsterdam, de shop van Femque van Geffen en Janneke Dröge met cadeau-artikelen waar je blij van wordt.

Over dit recept in het boek: “Natuurlijk is een rijk gevulde aspergesoep van verse asperges het lekkerst. Maar heb je wat kookvocht en wat gekookte asperges over, dan is dáár uiteraard ook een prima soepje van te maken.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Hollandse happen

    Blond Amsterdam

    • Genieten van oer-Hollandse recepten uit oma's tijd
    • De beste gehaktballen, de lekkerste kroketten en beste stamppotten van toen, met een originele Blond Amsterdam-twist van nu
    • Leuk om te geven of te krijgen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 400 g asperges
  • 35 g boter
  • 30 g bloem
  • 8 dl bouillon of het kookvocht van de asperges met een bouillontablet
  • 1 eidooier
  • 1 dl room
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en breek de houtige onderkant eraf. Snijd de kopjes van de asperges, houd ze apart en snijd de rest in stukjes.
  • Kook de stukjes in circa 10 minuten gaar in de bouillon. Pureer de asperges in de bouillon of wrijf alles door een fijne zeef.
  • Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak deze 1 minuutje.
  • Voeg de aspergebouillon al roerende toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • Klop de eidooier los met de room en giet in een klein straaltje en al kloppend een deel van de soep erbij. Doe dit terug in de pan en laat de soep heet worden.
  • Laat de kopjes in enkele minuten in de soep zacht worden en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Maak je de soep van ‘restjes’, gebruik dan het aspergekookvocht met een bouillontablet om de soep te maken en doe de kleingesneden overgebleven asperges in de soep.
  • Voeg eventueel nog wat blokjes ham en/of fijngeprakt hardgekookt ei toe.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Hollandse happen

    Blond Amsterdam

    • Genieten van oer-Hollandse recepten uit oma's tijd
    • De beste gehaktballen, de lekkerste kroketten en beste stamppotten van toen, met een originele Blond Amsterdam-twist van nu
    • Leuk om te geven of te krijgen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Hollandse happen

Blond Amsterdam

  • Genieten van oer-Hollandse recepten uit oma's tijd
  • De beste gehaktballen, de lekkerste kroketten en beste stamppotten van toen, met een originele Blond Amsterdam-twist van nu
  • Leuk om te geven of te krijgen
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay