Taart van bastogne koeken, room en fruit

Taart van bastogne koeken, room en fruit

Het recept voor deze heerlijke zomerse taart van bastogne koeken komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Gebruik voor deze heerlijke zomerse taart het fruit dat je voorhanden hebt. Je kunt de taart helemaal versieren met frambozen of alleen aardbeien. Wij hebben gekozen voor wat pruimen, perziken, aardbeien en aalbes.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten taart van bastogne koeken

Verder nodig

  • springvorm 22 cm

Bereidingswijze taart van bastogne koeken

  • Doe de koekjes in de keukenmachine, laat draaien totdat het kleine kruimels zijn en voeg er geleidelijk de roomboter bij. Vet de springvorm in en doe er de koekkruimels in. Druk ze goed stevig tegen de rand en bodem aan, en maak een opstaande rand. Zet de bodem minimaal een uur in de koelkast.
  • Breng de melk aan de kook met het vanillemerg. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig, roer er de maïzena door. Schenk de melk in een dun straaltje bij de eierdooiers, blijf goed roeren. Schenk het mengsel weer terug in de schoongemaakte pan en verwarm op een heel laag vuurtje. Blijf goed over de bodem roeren, totdat het mengsel ‘blub’ zegt en je een dikke vla hebt.
  • Haal meteen van het vuur, doe in een bak en dek direct op de vla af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast. Haal de taart uit de springvorm en vul hem met de banketbakkersroom en leg er zomerfruit op naar keuze.

Tip

  • Wijntip: Donnafugata, Kabir 2011, Italië
  • Muziektip: Oskar Schuster, Paris est

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vier seizoenen koken met Gartine

Gartine

  • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
  • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
  • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay