Peren-miso-karameltaartjes

Peren-miso-karameltaartjes

Dit recept voor peren-miso-karameltaartjes komt uit het boek Heel Holland Bakt Appeltaart.

Over het recept in het boek: ‘De combinatie van zoete karamel en zoute miso is verrukkelijk. Dit is een recept voor zes kleine taartjes, maar je kunt er ook één grote van maken van circa 22 cm doorsnede. Dat is minder werk, maar de kleintjes zijn wel heel schattig en het oog wil af en toe ook wat.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt Appeltaart

    • De lekkerste bakrecepten voor appel... & peer
    • Van Heel Holland Bakt
    • Gezien op tv
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • DEEG
  • 100 g koude boter + extra om in te vetten
  • 125 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 mespunt zout
  • MISOKARAMEL
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 el lichte miso
  • 100 ml slagroom
  • VULLING
  • 3 rijpe, kleine handperen (bijv. doyenné du comice)
  • 1 el zwart sesamzaad

Verder nodig

  • Garde
  • 6 taartvormpjes met losse bodem van 10 cm doorsnede
  • Deegroller
  • Blindbakvulling
  • Steelpan
  • Meloenbolletjestang

Bereidingswijze

  • DEEG | Snijd de boter in blokjes en leg 5 minuten in de vriezer. Meng de bloem met het cacaopoeder en het zout in een kom met een garde. Voeg de boterblokjes toe en kneed met koele handen met je vingertoppen tot fi jne kruimels (sablage). Voeg 2 of 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed tot een glad deeg. Maak er een bal van, verpak in plasticfolie en laat minimaal 30 minuten rusten.
  • VORMPJES BEKLEDEN | Vet de taartvormpjes in met boter. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukjes en rol elk stukje op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een rond lapje van circa 12 cm doorsnede. Bekleed elk vormpje met een deeglapje. Prik gaatjes in de bodem, snijd eventueel overtollig deeg bij en zet de vormpjes nog 20 minuten in de koelkast.
  • TAARTBODEMS BAKKEN | Verwarm tijdig de oven voor op 190 °C. Bedek elke deegbodem met een stukje aluminiumfolie en vul ze met blindbakvulling. Bak de taartbodems 12 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en vulling en bak ze nog 5-7 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt Appeltaart

    • De lekkerste bakrecepten voor appel... & peer
    • Van Heel Holland Bakt
    • Gezien op tv
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Heel Holland Bakt Appeltaart

  • De lekkerste bakrecepten voor appel... & peer
  • Van Heel Holland Bakt
  • Gezien op tv
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay