• 2
  • Bereidingstijd 15 minuten, kooktijd 40 minuten
  • Sanne van Rooij
  • Tussendoortje

Het recept voor deze ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life.

Over het recept in het boek: “Vul je zelfgemaakte ontbijtkoekrepen met aardbeienjam en maak van elk hapje een smakelijke verrassing!”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Easy Vegan All-day Breakfast

    Sanne van Rooij

    • All-day breakfast recepten om de hele dag te genieten van al het lekkers dat plantaardig eten te bieden heeft
    • Quick & easy voor drukke dagen tot stiekem heel de dag genieten op een lazy Sunday
    • Ontbijt, lunch of brunch: begin de dag goed
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 70 g suiker
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 50 g havermeel
  • 5 g bakpoeder
  • 220 g kokosolie
  • Aardbeienjam
  • 500 g aardbeien
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl maïzena

Verder nodig

  • bakblik
  • bakpapier
  • steelpan

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Meng de ingrediënten voor de ontbijtkoeklaag. Kneed tot een kruimelig deeg en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
  • Snijd de aardbeien voor de jam in kleine stukjes.
  • Zet de steelpan op laag vuur en voeg hier alle ingrediënten voor de aardbeienjam aan toe, behalve de maïzena. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig door.
  • Voeg de maïzena toe aan de aardbeien in het steelpannetje. Laat nog 3 tot 5 minuten zachtjes koken en haal dan van het vuur.
  • Verdeel de helft van het kruimelige deeg voor de ontbijtkoek over de bodem van het bakblik en druk stevig aan. Schep de aardbeienjam eroverheen. Bedek de jamlaag met de andere helft van het kruimelige deeg en druk voorzichtig aan.
  • Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en snijd in 10 repen. Bewaar de repen maximaal 3 dagen in een luchtdichte trommel.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Easy Vegan All-day Breakfast

    Sanne van Rooij

    • All-day breakfast recepten om de hele dag te genieten van al het lekkers dat plantaardig eten te bieden heeft
    • Quick & easy voor drukke dagen tot stiekem heel de dag genieten op een lazy Sunday
    • Ontbijt, lunch of brunch: begin de dag goed
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Easy Vegan All-day Breakfast

Sanne van Rooij

  • All-day breakfast recepten om de hele dag te genieten van al het lekkers dat plantaardig eten te bieden heeft
  • Quick & easy voor drukke dagen tot stiekem heel de dag genieten op een lazy Sunday
  • Ontbijt, lunch of brunch: begin de dag goed
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay