Het recept voor deze mozzarella-uienringen komt uit het Tasty Kookboek van Tasty, het grootste foodchannel ter wereld.
Over het recept in het boek: “Als er twee dingen voor elkaar gemaakt zijn, zijn het wel mozzarella en uienringen. Een mozzarella-uienring is de hemel op aarde. Bakken in porties is cruciaal zodat de ringen elkaar niet raken in de olie en ze mooi krokant kunnen worden.”
Tasty
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Uienringen (of kip, garnalen of wat dan ook) bedekken met bloem voor je ze gaat bakken is een korte route naar een heerlijk krokant jasje en een perfect sappig binnenste. Voor klassiek paneren heb je bloem, eieren en wat kruim nodig (paneermeel of panko, verkruimelde chips of cornflakes, enz.) Door het product door bloem te halen en dan door ei krijgt het een laag eetbare lijm waardoor het kruim op magische wijze blijft plakken. En doe je dat meerdere keren, dan krijg je een extra krokante laag. Gebruik je ene hand voor de natte ingrediënten (eieren) en de andere voor de droge (bloem en kruim) zodat je geen kleverige troep krijgt.
Ten eerste is het goed om alles klaar te leggen. Houd je thermometer, tang en een met keukenpapier bekleed rooster bij de hand.
Het is essentieel dat je je olie op temperatuur houdt bij het frituren. Neem de tijd om hem tussen porties weer op te warmen en maak je pan niet te vol: dat laat de olie sterk afkoelen.
Ga na het eten goed om met de olie. Laat hem altijd volledig afkoelen en gooi hem nooit, maar dan ook nooit door de gootsteen… tenzij je graag ruzie maakt met je loodgieter. Is dit de eerste keer dat je deze olie hebt gebruikt en heb je producten met een neutrale smaak gefrituurd, dan kun je de olie door een fijne zeef halen en met een trechter weer in de fles schenken. Je kunt hem nog een of twee keer gebruiken. Wordt de olie donker of dun, dan moet je hem weggooien.
Laat de olie volledig afkoelen voor je hem weggooit. Schenk hem door een trechter in een fles en sluit die goed af. Je kunt de olie inleveren bij verzamelpunten, waarna hij hergebruikt wordt.
Tasty
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: