Kroketjes met mosterdmayo

Kroketjes met mosterdmayo

Het recept voor deze kroketjes met mosterdmayo komt uit het kookboek Vega feest van Nina Olsson (Nourish Atelier).

Over het recept schrijft ze: “Kroketten zijn met hun krokante korstje en zachte vulling ongeëvenaard als het gaat om textuur, maar vergeet de kunstmatige smaken van het commercieel geproduceerde fastfoodspul – deze zelfgemaakte zijn echt van een andere orde.

Mosterdmayo is de ideale saus bij deze krokante balletjes en geroosterde zuurdesembroodjes, maar ze zijn ook lekker met een eenvoudige groene salade, of met knoflooksaus of knoflookboter met verse kruiden.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    Vega feest

    Nina Olsson

    • Ook zonder vlees uitbundig een etentje, picknick of feestje organiseren!
    • Boordevol vegetarische gerechten voor elke feestelijke gelegenheid
    • Makkelijke recepten voor vegetarische gerechten om samen te delen: van soepen tot pizza’s, gebak en drankjes

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • Kroketjes
  • 800 g vastkokende aardappels, in de schil
  • 3 biologische eidooiers
  • 100 ml melk of plantaardige melk
  • 70 g parmezaan of rawmesan (zie boek), fijngeraspt
  • 1 tl zout
  • ¼ tl gemalen witte peper
  • 3 middelgrote biologische eieren
  • 100 g bloem of meel naar keuze
  • 100 g panko-paneermeel
  • olijfolie, om in te bakken
  • Mosterdmayonaise
  • 200 g mayonaise
  • 1 el dijonmosterd
  • Voor erbij
  • 4 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
  • ingelegde rode ui
  • plakjes avocado
  • verse kruiden zoals bieslook, dille of peterselie (desgewenst)

Bereidingswijze

  • Verhit de oven tot 180 °C/gasovenstand 4 en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de aardappeltjes op de plaat en bak ze 50 minuten. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen, snijd ze doormidden en schep de schillen leeg. Prak alles in een kom. Klop de eidooiers met de melk en roer ze met de parmezaan of rawmesan, het zout en de witte peper door de puree. Draai het mengsel in ovale balletjes, leg ze op een plaat en laat ze 1-2 uur in de koelkast opstijven.
  • Verhit de oven tot 110 °C/gasovenstand ¼ en bekleed een plaat met bakpapier. Meng de mayonaise en mosterd in een kommetje.
  • Kluts de eieren in een kom, doe de bloem in een tweede kom en het paneermeel in een derde. Giet een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur. Rol de balletjes eerst door de bloem, haal ze vervolgens door het ei en geef ze ten slotte een jasje van paneermeel. Verdeel de kroketjes in porties en bak ze 3–4 minuten, terwijl je ze regelmatig keert. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de uitgelekte kroketjes op de plaat met bakpapier en houd ze warm in de oven terwijl je de rest bakt.
  • Serveer de warme kroketjes met de mosterdmayonaise, geroosterde zuurdesembroodjes, ingelegde rode ui, avocado en wat verse kruiden.

Tip

  • Veganistisch? Gebruik veganistische mayonaise, rawmesan, plantaardige melk, en laat de eidooiers en eieren weg. Haal de kroketjes niet eerst door de bloem en het ei, maar rol ze voor het bakken alleen door het paneermeel.
  • Glutenvrij? Gebruik glutenvrije bloem, glutenvrij broodkruim en geroosterd glutenvrij boerenbrood.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    Vega feest

    Nina Olsson

    • Ook zonder vlees uitbundig een etentje, picknick of feestje organiseren!
    • Boordevol vegetarische gerechten voor elke feestelijke gelegenheid
    • Makkelijke recepten voor vegetarische gerechten om samen te delen: van soepen tot pizza’s, gebak en drankjes

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20

Dit recept komt uit dit boek

Vega feest

Nina Olsson

  • Ook zonder vlees uitbundig een etentje, picknick of feestje organiseren!
  • Boordevol vegetarische gerechten voor elke feestelijke gelegenheid
  • Makkelijke recepten voor vegetarische gerechten om samen te delen: van soepen tot pizza’s, gebak en drankjes