Hazelnoottaart met Tonda Gentile delle Langhe

Hazelnoottaart met Tonda Gentile delle Langhe

Het recept voor deze hazelnoottaart met Tonda Gentile delle Langhe komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eten met Franciscus

    Roberto Alborghetti

    • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
    • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
    • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten hazelnoottaart

Bereidingswijze hazelnoottaart

  • Maak eerst het hazelnootmeel door 150 gram geroosterde hazelnoten van Piemonte IGP samen met 75 gram suiker fijn te malen. Gebruik hiervoor gewone fijne kristalsuiker, die je desgewenst door rietsuiker kunt vervangen.
  • Splits 3 biologische eieren en klop de dooiers met nog eens 75 gram suiker. Smelt 30 gram boter in een pannetje op laag vuur.
  • Doe de gesmolten boter en het hazelnootmeel bij het suiker-eimengsel. Klop de eiwitten stijf. Schep het eiwit samen met 1 eetlepel pure cacao en 1 zakje gist door het mengsel.
  • Giet het mengsel, zodra het wat steviger is, over in een goed ingevet bakblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart 30-40 minuten in een oven op 170 °C. Controleer of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken: prik tot de op bodem. Komt de satéprikker er droog uit, dan is de taart gaar.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eten met Franciscus

    Roberto Alborghetti

    • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
    • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
    • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Eten met Franciscus

Roberto Alborghetti

  • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
  • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
  • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay