Frikandellen

Frikandellen

Het recept voor deze frikandellen komt uit het kookboek Het jaar van Guus en Dick van zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd.

Dick over dit recept in het boek: “Guus en ik zijn allebei fan van frikandellen. Ze zijn superleuk om eens zelf te maken – en helemaal niet moeilijk!”

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij? >

Ingrediënten

Verder nodig

  • frituurpan met plantaardige olie
  • keukenmachine
  • spuitzak met grote, gladde spuitmond

Bereidingswijze

  • Verhit de frituurpan tot 160 °C.
  • Doe alle ingrediënten voor de frikandel in de keukenmachine en draai het vlees fijn. Proef het gehakt en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg als de massa iets steviger moet zijn nog wat extra paneermeel toe.
  • Roer voor de topping de mayonaise en het limoensap door elkaar in een kommetje. Haal de sjalotringen door de bloem, klop een teveel eraf en frituur ze in een paar minuten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de frituurpan nu op 180 ˚C.
  • Bekleed een schoon werkvlak met vier vellen plasticfolie. Vul een spuitzak met het gehaktmengsel en spuit 4 frikandellen op de plasticfolie. Rol het plastic strak om het vlees en vorm tot een worstje – draai de uiteindes van de folie aan.
  • Breng een pan water aan de kook. Leg de frikadellen in de pan en draai het vuur laag – het water mag nu niet meer koken. Pocheer de worstjes 8 minuten, haal ze uit de pan en laat ze drogen op een schone theedoek.
  • Haal de frikandellen uit de folie, snijd ze in de lengte open en frituur ze in de hete olie in 5 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze met de limoenmayonaise, gefrituurde sjalot, goeisin-saus, bosui, cornichons en jalapenopeper.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99
  • Geniet een jaar lang van de leukste eetmomenten met Guus Meeuwis en Dick Middelweerd
  • Proef de verjaardagssaté van Guus, vier Sinterklaas net even anders met een Indische rijsttafel of hap tijdens carnaval in de allerlekkerste worstenbroodjes
  • Met een (kleine) portie goede voornemens om de broekriem zó weer een gaatje strakker te zetten