Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Energiebrokken met dadels en havervlokken

Energiebrokken met dadels en havervlokken

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 12 ontpitte dadels
  • 100 g rijstkoekjes
  • 220 g havervlokken
  • 1 schep (30 g) vanilleeiwitpoeder
  • 2 appels, klokhuis verwijderd, geraspt
  • ½ tl bakpoeder
  • 100 g gedroogde kersen, gehalveerd

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C (heteluchtoven 140 °C, gasstand 3).
  • Breng water aan de kook. Zet de dadels onder kokend water en laat ze 5 minuten weken.
  • Verkruimel de rijstkoekjes in een keukenmachine. Doe ze over in een grote schaal.
  • Laat de dadels uitlekken, maal ze glad in de keukenmachine en voeg ze toe aan de gemalen rijstkoekjes, samen met de andere ingrediënten. Meng alles goed door elkaar; het mengsel kan wat stijf zijn dus werk zo nodig met je handen.
  • Doe het rijstmengsel in een met bakpapier bekleed brownieblik (circa 28 x 15 centimeter) en bak het 25 minuten. Laat afkoelen voor je de rijstkoek in blokjes snijdt.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij?

Het recept voor deze energiebrokken met dadels en havervlokken komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks.

Over dit recept schrijft hij: “Hier is nog een smakelijke traktatie die je binnen een halfuur op tafel kunt zetten. Maar vergeet niet dat ze niet voor elke dag zijn. Neem ze niet vaker dan eens per week en deel ze met vrienden, zodat je ze niet zelf alle 24 achter elkaar naar binnen werkt! Er is geen excuus dat je ze moet ‘opmaken’ omdat ze anders bederven, want ze blijven luchtdicht verpakt vijf dagen goed.”

Inkijkexemplaar van