Energiebrokken met dadels en havervlokken

Energiebrokken met dadels en havervlokken

Het recept voor deze energiebrokken met dadels en havervlokken komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. In Fit in 15 laat hij je zien hoe je met een kwartiertje koken en een kwartiertje sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek van de succesvolle bodycoach bevat 100 gezonde en slanke recepten voor 15 minuten maaltijden die lekker zijn en goed vullen. Daarnaast leert Joe je 15 minuten workouts van zijn High Intensity Interval Training waarmee je lekker snel veel vet verbrandt.

Over dit recept schrijft hij: “Hier is nog een smakelijke traktatie die je binnen een halfuur op tafel kunt zetten. Maar vergeet niet dat ze niet voor elke dag zijn. Neem ze niet vaker dan eens per week en deel ze met vrienden, zodat je ze niet zelf alle 24 achter elkaar naar binnen werkt! Er is geen excuus dat je ze moet ‘opmaken’ omdat ze anders bederven, want ze blijven luchtdicht verpakt vijf dagen goed.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 17.5

    Fit in 15

    Joe Wicks

    • Een gezond en slank lichaam zonder een saai, caloriearm dieet
    • 100 gezonde en slanke recepten voor 15 minuten maaltijden die lekker zijn en goed vullen
    • 15 minuten High Intensity Interval Training (HIIT) workouts waarmee je lekker snel veel vet verbrandt

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 12 ontpitte dadels
  • 100 g rijstkoekjes
  • 220 g havervlokken
  • 1 schep (30 g) vanilleeiwitpoeder
  • 2 appels, klokhuis verwijderd, geraspt
  • ½ tl bakpoeder
  • 100 g gedroogde kersen, gehalveerd

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C (heteluchtoven 140 °C, gasstand 3).
  • Breng water aan de kook. Zet de dadels onder kokend water en laat ze 5 minuten weken.
  • Verkruimel de rijstkoekjes in een keukenmachine. Doe ze over in een grote schaal.
  • Laat de dadels uitlekken, maal ze glad in de keukenmachine en voeg ze toe aan de gemalen rijstkoekjes, samen met de andere ingrediënten. Meng alles goed door elkaar; het mengsel kan wat stijf zijn dus werk zo nodig met je handen.
  • Doe het rijstmengsel in een met bakpapier bekleed brownieblik (circa 28 x 15 centimeter) en bak het 25 minuten. Laat afkoelen voor je de rijstkoek in blokjes snijdt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 17.5

    Fit in 15

    Joe Wicks

    • Een gezond en slank lichaam zonder een saai, caloriearm dieet
    • 100 gezonde en slanke recepten voor 15 minuten maaltijden die lekker zijn en goed vullen
    • 15 minuten High Intensity Interval Training (HIIT) workouts waarmee je lekker snel veel vet verbrandt

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 17.5

Dit recept komt uit dit boek

Fit in 15

Joe Wicks

  • Een gezond en slank lichaam zonder een saai, caloriearm dieet
  • 100 gezonde en slanke recepten voor 15 minuten maaltijden die lekker zijn en goed vullen
  • 15 minuten High Intensity Interval Training (HIIT) workouts waarmee je lekker snel veel vet verbrandt