Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Chocolade amandel biscotti (Broodbuik)

Chocolade amandel biscotti (Broodbuik)

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 115 g ricotta of 125 ml kokosmelk uit blik, op kamertemperatuur
  • 4 el gesmolten boter of kokosolie
  • 65 g amandelpasta, op kamertemperatuur
  • 60 ml xylitol of ¼ tl vloeibare stevia (of hoeveelheid naar smaak)
  • 60 ml melk, ongezoete amandelmelk of dunne kokosmelk
  • 1 tl amandel-extract
  • 375 g amandelmeel/bloem
  • 2 el kokosbloem
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 30 g cacaopoeder, ongezoet
  • 70 g pure chocolade, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de eieren, ricotta of kokosmelk, boter of olie, amandelpasta, xylitol of stevia en melk en het amandelextract door elkaar.
  • Roer de amandel- en kokosbloem, de amandelen, het cacaopoeder en de chocolade erdoor tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Doe het mengsel over op de bakplaat en vorm het tot een brood van 30 x 10 cm. Zet het brood 40 minuten in de oven.
  • Haal het brood uit de oven en temper de oventemperatuur tot 150 °C. Laat het brood op de bakplaat op een rooster 15 minuten afkoelen. Snijd er met een gekarteld mes plakken van 2 cm dik van en leg de sneeën plat op de bakplaat. Zet ze nog 30 minuten in de oven en draai ze halverwege de baktijd om zodat ze stevig en droog worden.
  • Laat de biscotti op een rooster in 30 minuten helemaal afkoelen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze chocolade amandel biscotti komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Hij schrijft erover: “Biscotti zijn dubbelgebakken biscuitjes of koekjes. Het dubbele bakproces maakt deze heerlijke tarwevrije biscotti zo stevig dat ze ideaal zijn om in koffie, latte of espresso te dopen. De koekjes hebben een volle smaak dankzij de combinatie van chocolade en amandelen.”

Inkijkexemplaar van