Banaan-noten sesamrepen

Banaan-noten sesamrepen

Het recept voor deze banaan-noten sesamrepen komt uit het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020.

Uit het boek: ‘Dit soort powerrepen kun je zo makkelijk zelf maken. Je hebt er best veel, dus je kunt ze ook invriezen. Verpak ze dan individueel in plasticfolie. Ook in de koelkast blijven ze lang goed, zo’n 3 tot 4 dagen.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt mee - Seizoen 2019-2020

    • Het bakboek bij de gezelligste bakwedstrijd van Nederland
    • Bak mee met de technische opdrachten van tv of probeer de nieuwe, echt makkelijke bakrecepten
    • Van vrolijke jamkoekjes tot echte Strooigoedtaart
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 2 el kaneel
  • 150 g pindakaas
  • 3 el honing
  • 3 rijpe bananen
  • 50 g (vlies)pinda’s
  • 150 g gemengde noten (walnoten, hazelnotenen pecannoten)
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el chiazaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 g pure chocolade (72% vaste cacaobestanddelen)

Verder nodig

  • bakblik van 20 x 20 cm
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • cornetje

Bereidingswijze

  • DEEG MAKEN | Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal tot meel. Voeg de kaneel, 100 g pindakaas, honing en 2-3 eetlepels water toe en meng erdoor. Druk het deeg in het bakblik en maak het mooi glad.
  • BAKKEN | Pel de bananen, doe ze in de keukenmachine en maal ze met de rest van de pindakaas glad. Verdeel het mengsel over het deeg en bestrooi met de pinda’s, gemengde noten, sesam- en chiazaad en pompoenpitten.
  • BAKKEN | Bak de koek in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de noten te donker worden. Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • AFWERKEN | Snijd de koek in repen. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Giet de chocolade in een cornetje en zigzag over de repen.

Tip

Te veel gedoe om een cornetje te vouwen van bakpapier? Knip dan een puntje uit een plastic zakje.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt mee - Seizoen 2019-2020

    • Het bakboek bij de gezelligste bakwedstrijd van Nederland
    • Bak mee met de technische opdrachten van tv of probeer de nieuwe, echt makkelijke bakrecepten
    • Van vrolijke jamkoekjes tot echte Strooigoedtaart
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Heel Holland Bakt mee - Seizoen 2019-2020

  • Het bakboek bij de gezelligste bakwedstrijd van Nederland
  • Bak mee met de technische opdrachten van tv of probeer de nieuwe, echt makkelijke bakrecepten
  • Van vrolijke jamkoekjes tot echte Strooigoedtaart
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay