Dit recept voor appel-kokosrepen komt uit het boek Heel Holland Bakt Appeltaart.

Over het recept in het boek: ‘Een gezonde snack voor onderweg. Je kunt van de onderste laag ook zogenoemde bliss balls maken en die door fijngeraspt kokos rollen. Die hoeven dan natuurlijk niet in de oven. Ook lekker en nóg sneller klaar.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt Appeltaart

    • De lekkerste bakrecepten voor appel... & peer
    • Van Heel Holland Bakt
    • Gezien op tv
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 75 g appelchips
  • 250 g zachte dadels, ontpit
  • 100 g havermout
  • 50 g geraspt kokos
  • 2 el tahin
  • 2 appels (bijv. royal gala)
  • 100 g havervlokken
  • 4 el sesamzaad
  • 3 el pompoenpitten
  • 4 el ahornsiroop of honing
  • 3 el zonnebloem- of gesmolten kokosolie
  • 3 el kokosflakes

Verder nodig

  • Bakpapier
  • Bakvorm van 20 x 25 cm
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  • DADELBODEM MAKEN | Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de appelchips in de keukenmachine en maal grof. Voeg de dadels, havermout, kokos en tahin toe en maal tot een gladde, stevige massa. Doe het mengsel in de bakvorm en duw met de bolle kant van een lepel of met je vingers tot een egale laag.
  • APPEL-HAVERTOPPING | Rasp de appels boven een ruime kom en meng ze met de havervlokken, het sesamzaad, de pompoenpitten, de ahornsiroop en de olie. Verdeel dit over de dadelbodem en bak de repen in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en krokant. Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de kokosflakes erover. Laat helemaal afkoelen op een rooster en snijd dan in 12 repen of 24 blokjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt Appeltaart

    • De lekkerste bakrecepten voor appel... & peer
    • Van Heel Holland Bakt
    • Gezien op tv
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Heel Holland Bakt Appeltaart

  • De lekkerste bakrecepten voor appel... & peer
  • Van Heel Holland Bakt
  • Gezien op tv
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay