Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Veggie frittata

Veggie frittata

0 / 5. 0

  • 2
  • Bereidingstijd 10 minuten, oventijd 20 minuten
  • Sanne van Rooij
  • Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 150 g tofu
  • 2 el edelgistvlokken
  • 20 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • Topping
  • 1 handjevol vers basilicum

Verder nodig

  • rasp
  • ovenbestendige koekenpan
  • keukenmachine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snipper de ui en rasp de courgette met een grove rasp.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui en courgette 5 minuten.
  • Meng de tofu met de edelgistvlokken, olijven en het kikkererwtenmeel in de keukenmachine tot een dik beslag.
  • Schep het beslag over de ui en courgette en bak de frittata 20 minuten boven in de oven.
  • Garneer vervolgens met het verse basilicum.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze veggie frittata komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life.

Over het recept in het boek: “Een frittata is in een handomdraai te maken: perfect als je niet al te veel zin hebt om iets te bereiden, maar wel weer een beetje meer energie wilt krijgen. Je kunt er trouwens allerlei groenterestjes van de week doorheen doen – op die manier maak je meteen de koelkast wat leger.”

Inkijkexemplaar van



Easy Vegan All-day Breakfast

Sanne van Rooij

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • All-day breakfast recepten om de hele dag te genieten van al het lekkers dat plantaardig eten te bieden heeft
  • Quick & easy voor drukke dagen tot stiekem heel de dag genieten op een lazy Sunday
  • Ontbijt, lunch of brunch: begin de dag goed
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔