Het recept voor deze avocado met gerookte zalmsnippers en ei komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een super makkelijk en heel gezond gerecht, dat er ook nog eens heel leuk uitziet. Dit is geschikt voor een zondagontbijtje, maar ook als lunch.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado’s
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  • 4 kleine eieren
  • 1 el vers bieslook

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de pitten van de avocado, hol de vruchten een beetje uit en leg op de bolle kant in een ovenschaal.
  • Verdeel de zalmsnippers over de avocadohelften en breek een eitje boven op de zalm. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in circa 10 minuten tot het eitje begint te stollen.
  • Verdeel de avocado’s over 4 borden, snijd het bieslook fijn en strooi over het ei.

Tip

  • Maak het slanker door er geen brood bij te eten.
  • Maak met de avocado die je eruit hebt geschept een snelle spread voor op een cracker (zie recept in het boek).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 25

Dit recept komt uit dit boek

Gezonder met Viv

Vivian Reijs

  • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
  • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
  • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's