Bekleed een cakevorm met plastic folie en spoel de geweekte amandelen af met koud water. Plaats de amandelen in de keukenmachine, voeg de kokoscrème, de kokosboter, het vanille-extract, de rijstsiroop en de amandelmelk toe. Laat de machine net zolang draaien totdat er een glad mengsel ontstaat. Schep de helft van dit mengsel op de bodem van de cakevorm en plaats de vorm in de vriezer. Bewaar de andere helft in de koelkast. Ga nu verder met de tweede laag.
Giet dan de koffie in de kom van de keu¬kenmachine samen met de dadels, het amandelschaafsel, het cacaopoeder en de rijstsiroop. Vermeng dit goed met elkaar. Haal de vorm uit de vriezer en plaats het koffiedadelmengsel erbovenop. Smeer vervolgens het amandelmengsel uit de koelkast daarop.
Plaats de vorm weer in de vriezer voor min¬imaal twee uur. Maak de tiramisu af met opgeklopte vegan slagroom en strooi er wat cacaopoeder overheen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Ook gezonder eten?
Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!