Het recept voor deze tiramisu komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Andere koek

    Food Bandits

    • Prachtig bakboek voor als je plantaardig eet, een voedselintolerantie of -allergie hebt of gewoon bewust maar wel lekker wilt snoepen
    • Glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers
    • Mét styling- en fotografietips, voor alle foodbloggers to be
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 275 g blanke amandelen, minimaal 3 uur geweekt in koud water
  • 100 g kokoscrème
  • 100 g kokosboter, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g rijstsiroop
  • 50 ml amandelmelk
  • Voor de tweede laag
  • 50 ml espresso
  • 100 dadels, ontpit
  • 50 g amandelschaafsel
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 2 el rijstsiroop
  • Toplaag
  • 300 ml vegan slagroom, opgeklopt
  • cacaopoeder om mee te bestrooien

Verder nodig

  • cakevorm, 12 x 30 cm

Bereidingswijze

  • Bekleed een cakevorm met plastic folie en spoel de geweekte amandelen af met koud water. Plaats de amandelen in de keukenmachine, voeg de kokoscrème, de kokosboter, het vanille-extract, de rijstsiroop en de amandelmelk toe. Laat de machine net zolang draaien totdat er een glad mengsel ontstaat. Schep de helft van dit mengsel op de bodem van de cakevorm en plaats de vorm in de vriezer. Bewaar de andere helft in de koelkast. Ga nu verder met de tweede laag.
  • Giet dan de koffie in de kom van de keu¬kenmachine samen met de dadels, het amandelschaafsel, het cacaopoeder en de rijstsiroop. Vermeng dit goed met elkaar. Haal de vorm uit de vriezer en plaats het koffiedadelmengsel erbovenop. Smeer vervolgens het amandelmengsel uit de koelkast daarop.
  • Plaats de vorm weer in de vriezer voor min¬imaal twee uur. Maak de tiramisu af met opgeklopte vegan slagroom en strooi er wat cacaopoeder overheen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Andere koek

    Food Bandits

    • Prachtig bakboek voor als je plantaardig eet, een voedselintolerantie of -allergie hebt of gewoon bewust maar wel lekker wilt snoepen
    • Glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers
    • Mét styling- en fotografietips, voor alle foodbloggers to be
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Andere koek

Food Bandits

  • Prachtig bakboek voor als je plantaardig eet, een voedselintolerantie of -allergie hebt of gewoon bewust maar wel lekker wilt snoepen
  • Glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers
  • Mét styling- en fotografietips, voor alle foodbloggers to be
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay