Stoofperentaartjes met dulse

Stoofperentaartjes met dulse

Het recept voor deze stoofperentaartjes met dulse komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten stoofperentaartjes met dulse

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een muffinbakvorm met 12 holtes in met boter en bestuif met bloem.
  • Maak het deeg door in een keukenmachine de boter, bloem, suiker, het zout en de helft van het losgeklopte ei tot een kruimelig deeg te vermengen. Kneed met de hand verder tot een samenhangend deeg.
  • Bestuif een schoon werkvlak met bloem. Rol ruim twee derde van het deeg uit tot een grote lap van iets minder dan 0,5 cm dik en steek hier rondjes uit ter grootte van de holtes in de bakvorm. Beleg de bodem van de holtes met de uitgestoken deegrondjes en bekleed de zijkanten met een even dikke laag van de rest van het deeg.
  • Smelt 1 eetlepel boter in een pan bak de dulse 2 minuten op hoog vuur, tot die verkleurt (van rood naar groen). Voeg de stoofpeer, geleisuiker en kaneel toe en verwarm het geheel tot het flink heet is. Laat 20 minuten afkoelen en vul dan de holtes met dit mengsel.
  • Bestrijk met een kwastje de deegrandjes met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taartjes circa 35 minuten in de oven, tot ze gaar en bruin zijn.
  • Laat ze even buiten de oven afkoelen in de vorm. Keer dan voorzichtig de vorm om en ‘tik’ de taartjes eruit.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5
  • Ontdek hoe je op een simpele manier je maaltijd kunt opleuken met zeewier en zilte groenten
  • Gezond, duurzaam en heerlijk
  • Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere seacrets, zodat je thuis snel aan de slag kunt