Smoked caramel apple pecan cobbler

Smoked caramel apple pecan cobbler

  • 4
  • voorbereiding 30 minuten, bereiding 25 minuten
  • Nagerecht
  • BBQ

Dit recept voor smoked caramel apple pecan cobbler komt uit het kookboek Smokey Goodness BBQ Feast on Fire van Jord Althuizen. In het boek vind je complete bbq-menu’s voor a day to impress. Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites.

Over het recept in het boek: “In de koude maanden is het fruitschap van de groenteboer niet bepaald flink gevuld. Appels zijn er gelukkig in overvloed en daarmee kun je dit ultieme comfortfood uit de Amerikaanse keuken maken, een cobbler. Met deze heerlijke combinatie van warm fruit, karamel en een krokante topping komt in deze finale van het yankee feast menu de broeksknoop toch echt onder druk te staan.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

    • Complete BBQ-menu’s voor a day to impress
    • Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic
    • Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • APPELS
  • 1 kg friszoete appels (bijv. elstar)
  • 4 el calvados
  • 3 el bloem
  • snufje zout
  • KARAMEL
  • 200 ml room
  • 200 g suiker
  • 90 ml water
  • 100 g gerookte boter (zie boek)
  • CRUMBLEDEEG
  • 130 g bloem
  • 80 g suiker
  • ½ tl zout
  • ½ el bakpoeder
  • 50 g koude gerookte boter (zie boek)
  • 100 ml karnemelk
  • 100 g pecannoten
  • VOOR ERBIJ
  • vanille-ijs

Verder nodig

  • BBQ met deksel voor indirect grillen
  • 2 sauspannetjes
  • 1 grote of vier kleine gietijzeren skillet(s)
  • mengkom

Bereidingswijze

  • Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes van 1 x 1 cm, meng ze met de calvados en zet opzij.
  • Verwarm voor de karamel in een sauspannetje de room maar laat hem niet koken. Verwarm in een ander pannetje de suiker met het water op middelhoog vuur en blijf dit mengsel verhitten tot de suiker is opgelost en de vloeistof bruin kleurt. Weersta de verleiding erin te gaan roeren. Zet het vuur uit zodra de karamel mooi goudbruin is en giet voorzichtig de warme room erbij (pas op voor spetters, hete karamel wil je niet op je huid hebben).
  • Roer alles met de gerookte boter tot een egale massa. Bedek de bodem van de gietijzeren skillet(s) met een dun laagje karamel en houd de rest apart.
  • Meng de geweekte appels met de bloem en het zout en verdeel ze over de karamel in je skillet. Meng voor het crumbledeeg de bloem met de suiker, het zout en bakpoeder. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng ze met de bloem. Wrijf alles door je handen tot er een zanderig geheel ontstaat. Doe dit snel, anders smelt de boter door de warmte van je handen. Giet de karnemelk erbij en roer tot een mengsel dat een beetje tussen deeg en beslag in zit. Verdeel dit over de appels; dat hoeft niet al te netjes, er mag hier en daar best een appeltje uitsteken. Snijd de pecannoten grof en verdeel ze over het deeg. Zet de skillet(s) op het rooster van de BBQ, sluit de deksel en bak de cobbler circa 25 minuten, tot het deeg mooi bruin is. Serveer de hete cobbler met vanille-ijs en giet de resterende karamel eroverheen.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

    • Complete BBQ-menu’s voor a day to impress
    • Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic
    • Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

  • Complete BBQ-menu’s voor a day to impress
  • Van Fancy Fire en Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classic
  • Plus Smokey Showpieces, voor wie gaat voor één all-out Smokey gerecht, en ideeën voor brunch en borrelbites
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay